No Sound when resuming from suspend & DSBMixer causes init to wait

hunter0one

Member

Reaction score: 57
Messages: 38

Hi, I've switched over to FreeBSD 13.0-RELEASE completely a few days ago. Everything runs great and I now have suspend working but with two issues:

1. If I suspend my PC with DSBmixer still running (I'm using Xfce 4), the init system endlessly waits for it to quit. I have to hold the power button down and restart. If I stop DSBmixer (right click on it in the Xfce panel and quit) it suspends fine.

2. The second problem follows resuming from the suspend. There's no sound, and if I check DSBMixer it is in fact using my USB headphones (which I always use that work) despite there not being sound. I can simply restart, but since I'm suspending often it's pretty annoying. Is there any better solution to this?
 

bsduck

Active Member

Reaction score: 197
Messages: 243

Do you also get no sound if you suspend the system without DSBMixer running?

I can simply restart, but since I'm suspending often it's pretty annoying. Is there any better solution to this?
No need to reboot, # service mixer restart should have the same effect.
 
OP
hunter0one

hunter0one

Member

Reaction score: 57
Messages: 38

Do you also get no sound if you suspend the system without DSBMixer running?


No need to reboot, # service mixer restart should have the same effect.
I meant to update this thread that the problem seems to be fixed with my new headphones (which isn't USB like the old one was).

Do you also get no sound if you suspend the system without DSBMixer running?
Yes, when I was still having the problem there would be no sound regardless.
 
Top