mplayer font error

Having problems running your new shiny and blinking gadget or watching DVDs, listening to CDs etc.?

mplayer font error

Postby al7oot » 16 Aug 2009, 15:11

hello everyone,

I successfully installed mplayer on my freebsd 7.2 box. It works properly but it keeps throwing the following error whenever the player is restarted or a new track is played back;
Code: Select all
$ gmplayer
MPlayer 1.0rc2-4.2.1 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Mobile Intel(R) Pentium(R) III CPU - M  1133MHz (Family: 6, Model: 11, Stepping: 4)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 0
Compiled with runtime CPU detection.
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.

Exiting... (Quit)


I don't know what to do to sort out this problem. I googled the net for a solution and I found a thread in ubuntu forum however the solution is not applicable to freebsd!

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=98808

Please help me.

Thanks
al7oot
Junior Member
 
Posts: 21
Joined: 13 Aug 2009, 07:09

Postby aragon » 16 Aug 2009, 16:45

Create a symlink to one of your fonts. eg:

Code: Select all
cd ~/.mplayer && ln -s /usr/local/lib/X11/fonts/webfonts/verdana.ttf subfont.ttf
aragon
Giant Locked
 
Posts: 2031
Joined: 16 Nov 2008, 17:04
Location: Cape Town, South Africa

Postby al7oot » 16 Aug 2009, 17:19

aragon wrote:Create a symlink to one of your fonts. eg:

Code: Select all
cd ~/.mplayer && ln -s /usr/local/lib/X11/fonts/webfonts/verdana.ttf subfont.ttf


Thanks Aragon for your help, I solved the problem by using the following code:
Code: Select all
cd ~/.mplayer && ln -s /usr/local/lib/X11/fonts/bitstream-vera/Vera.ttf subfont.ttf

No more errors with mplayer :e
al7oot
Junior Member
 
Posts: 21
Joined: 13 Aug 2009, 07:09


Return to Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest