Using a different default unit for playback and recording

Having problems running your new shiny and blinking gadget or watching DVDs, listening to CDs etc.?

Using a different default unit for playback and recording

Postby llwang » 11 Nov 2011, 23:39

Hi,

I know that [FILE]sysctl hw.snd.default_unit[/FILE] can set the default sound device to use, but is there any way to use different default devices for playback and recording?

I use the onboard [FILE]hda[/FILE] device for default playback, however I don't have a microphone for it. My webcam has a builtin microphone, which is recognized as a [FILE]uaudio[/FILE] device, and is assigned a different unit number. I wonder if there is a way to keep the [FILE]hda[/FILE] as the default device for playback, but use the [FILE]uaudio[/FILE] as the default recording device, so I can make skype calls without needing a new microphone.

Thanks.

-- llwang
llwang
Junior Member
 
Posts: 2
Joined: 25 Feb 2009, 15:31

Postby phoenix » 13 Nov 2011, 11:31

Doesn't Skype let you choose which devices to use for playback/recording?
Freddie

Help for FreeBSD: Handbook, FAQ, man pages, mailing lists.
User avatar
phoenix
MFC'd
 
Posts: 3349
Joined: 17 Nov 2008, 05:43
Location: Kamloops, BC, Canada

Postby llwang » 14 Nov 2011, 16:49

Skype only allows me to choose between "hdmi" and "oss". I'm assuming "hdmi" is the one on my graphics card. "oss" is whichever I set as [FILE]hw.snd.default_unit[/FILE].
llwang
Junior Member
 
Posts: 2
Joined: 25 Feb 2009, 15:31


Return to Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests