GeForce FX 5200 dual monitor problem

X.Org on FreeBSD installation & configuration.

GeForce FX 5200 dual monitor problem

Postby kegf » 23 Jan 2009, 07:30

When I connect two monitors in my GeForce FX 5200 (second monitor connected through "DVI to VGA Adapter") second monitor not work. Whith clean DVI monitors it's work without problems. Can anyone help me?

My xorg.conf:
Code: Select all
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (root@jail-6)  Fri Aug  1 03:45:20 UTC 2008

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" 1024 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/local/lib/X11/rgb"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/cyrillic/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/TrueType/"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/sysmouse"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "us,ru"
    Option         "XkbVariant" ",winkeys"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Acer AL1716"
    DisplaySize     320    245
    HorizSync       30.0 - 83.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Samsung SyncMaster"
    HorizSync       30.0 - 71.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce FX 5200"
    BusID          "PCI:1:0:0"
    Screen          0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce FX 5200"
    BusID          "PCI:1:0:0"
    Screen          1
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "TwinView" "1"
# Removed Option "metamodes" "CRT: 1280x1024 +0+0, DFP: 1024x768 +1280+0; CRT: 1024x768 +0+0, DFP: nvidia-auto-select +1024+0; CRT: 800x600 +0+0, DFP: nvidia-auto-select +800+0; CRT: 640x480 +0+0, DFP: nvidia-auto-select +640+0"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "RenderAccel" "true"
    Option         "AllowGLXWithComposite" "True"
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "CRT: 1280x1024 +0+0; CRT: 1024x768 +0+0; CRT: 800x600 +0+0; CRT: 640x480 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "DFP: 1024x768 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Enable"
EndSection
kegf
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: 17 Nov 2008, 04:51

Postby SirDice » 23 Jan 2009, 08:19

It's easier to use Twinview..

Here's mine:
Code: Select all
Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/local/lib/X11/rgb"
    FontPath        "unix/:7100"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/cyrillic/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/bitstream-vera"
    FontPath        "/usr/local/share/ghostscript/fonts/"
    FontPath        "/usr/local/lib/X11/fonts/webfonts/"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
    Load           "record"
    Load           "xtrap"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/sysmouse"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    #Option         "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
    Option         "Buttons" "16"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Dell"
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "MSI"
    BoardName      "NX7600GT"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "DisableGLXRootClipping" "True"
    Option         "AllowGLXWithComposite" "True"
    Option         "TwinView"
    Option         "MetaModes" "1600x1200,1600x1200;1280x1024,1280x1024;1024x768,1024x768;800x600,800x600"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP,CRT"
    #Option        "ConnectedMonitor" "DFP"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600"
    EndSubSection
EndSection
User avatar
SirDice
Old Fart
 
Posts: 16196
Joined: 17 Nov 2008, 16:50
Location: Rotterdam, Netherlands

Postby kegf » 26 Jan 2009, 07:17

No, my problem is not in type of config. My second monitor simple not turn on, when I start computer. With DVI monitors it's work fine. Maybe anyone know how to enable simple CRT monitor on GeForce FX5200 DVI output.
kegf
Junior Member
 
Posts: 12
Joined: 17 Nov 2008, 04:51


Return to X.Org

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests