how change my domain?

General questions about the FreeBSD operating system. Ask here if your question does not fit elsewhere.

how change my domain?

Postby rokpa92 » 08 Mar 2010, 16:44

Hello people :) it's me again with an other "dump problem" :r
last night i install in an old pc, bsd 8.0-p2 i386.
I install some packet (kde, opera, pidgin, wine, amarok)
i don know what i can do wrong (i only put pkg_add -r) but now i can use some function, because i don't have the domain (that i configure in the installation of BSD in the part of LAN)
before, i have some thing like this:

Code: Select all
$ su
Password:
root[B]@myhome#[/B]


but now i have:

Code: Select all
$ su
Password:
root[B]@#[/B]


how i can put "myhome" again?
because, some problem (when "myhome" disappears, and gime me this error: cannot connect to
X server :0.0)

thanks and sorry for take your time.
User avatar
rokpa92
Member
 
Posts: 131
Joined: 05 Sep 2009, 03:20

Postby jailed » 08 Mar 2010, 16:48

Edit [FILE]/etc/rc.conf[/FILE]

Code: Select all
hostname="myhome"


And point myhome to your local ip on [FILE]/etc/hosts[/FILE] like

127.0.0.1 myhome
jailed
Member
 
Posts: 147
Joined: 09 Oct 2009, 07:25
Location: Internet

Postby mario » 08 Mar 2010, 20:19

Yep, Jailed is right, you somehow lost your hostname information.

It can be set in /etc/rc.conf file as described by Jailed, or through sysinstall command - Configure -> Networking -> Interfaces.

Or, if you don't want this settings to be set permanently, it could be set by hostname command in super user mode.

Best Regards,
Mario Munda
mario
Junior Member
 
Posts: 1
Joined: 08 Mar 2010, 20:11
Location: Maribor, Slovenia

Postby rokpa92 » 08 Mar 2010, 20:50

thanks jailed and thanks mario.
i try with the [FILE]/etc/rc.conf[/FILE] but nothing.
i try with the [CMD="#"]sysinstall[/CMD] and now have domain.
Thanks again =)
User avatar
rokpa92
Member
 
Posts: 131
Joined: 05 Sep 2009, 03:20

Postby Beastie » 08 Mar 2010, 21:04

Check
  • [man=1]hostname[/man]
  • [cmd=""]/etc/rc.d/hostname[/cmd]
May the source be with you!
Beastie
Senior Member
 
Posts: 1859
Joined: 28 Mar 2009, 11:27
Location: /dev/earth0

Postby rokpa92 » 09 Mar 2010, 01:51

Beastie wrote:Check
  • [man=1]hostname[/man]
  • [cmd=""]/etc/rc.d/hostname[/cmd]


yes, thanks, my problem it's i write work in the [FILE]/etc/rc.conf[/FILE]
(but it more easy (and secure for me) doing from [CMD="#"]sysinstall[/CMD]. Thanks again to all)
User avatar
rokpa92
Member
 
Posts: 131
Joined: 05 Sep 2009, 03:20


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest