Yet another no sound problem Realtek ALC888

BSDRich

Member

Reaction score: 1
Messages: 50

I've installed mplayer/gmplayer, it plays the audio file but no sound is coming out. mixer has no output. What else can I check?

/boot/loader.conf
Code:
snd_hda_load="YES"
kldstat
Code:
Id Refs Address            Size     Name
 1   10 0xffffffff80100000 bd23e0   kernel
 2    1 0xffffffff80cd3000 230e8    snd_hda.ko
 3    2 0xffffffff80cf7000 67470    sound.ko
 4    1 0xffffffff80e22000 aa7a     fuse.ko
 5    1 0xffffffff80e2d000 5b070    radeon.ko
 6    1 0xffffffff80e89000 1161f    drm.ko
 7    1 0xffffffff80e9b000 6ea2     ntfs.ko
dmesg
Code:
pcm0: <HDA ATI R6xx HDMI PCM #0 Digital> at cad 0 nid 1 on hdac0
hdac1: HDA Codec #0: Realtek ALC888
pcm1: <HDA Realtek ALC888 PCM #0 Analog> at cad 0 nid 1 on hdac1
pcm2: <HDA Realtek ALC888 PCM #1 Analog> at cad 0 nid 1 on hdac1
pcm3: <HDA Realtek ALC888 PCM #2 Digital> at cad 0 nid 1 on hdac1
cat /dev/sndstat
Code:
FreeBSD Audio Driver (newpcm: 64bit 2007061600/amd64)
Installed devices:
pcm0: <HDA ATI R6xx HDMI PCM #0 Digital> at cad 0 nid 1 on hdac0 kld snd_hda [MPSAFE] (1p:2v/0r:0v channels default)
pcm1: <HDA Realtek ALC888 PCM #0 Analog> at cad 0 nid 1 on hdac1 kld snd_hda [MPSAFE] (1p:1v/1r:1v channels duplex)
pcm2: <HDA Realtek ALC888 PCM #1 Analog> at cad 0 nid 1 on hdac1 kld snd_hda [MPSAFE] (1p:1v/1r:1v channels duplex)
pcm3: <HDA Realtek ALC888 PCM #2 Digital> at cad 0 nid 1 on hdac1 kld snd_hda [MPSAFE] (1p:1v/0r:0v channels)
 

joel@

Active Member
Developer

Reaction score: 46
Messages: 249

What version of FreeBSD are you using?
 
OP
B

BSDRich

Member

Reaction score: 1
Messages: 50

FreeBSD 7.2-RELEASE #0: Fri May 1 07:18:07 UTC 2009

64bit
 
Top