SSP mess

axbat

New Member

Reaction score: 1
Messages: 9

faced HDD crash, installed 6.3 (the distro i head on hands) and upped to 6.4.

while installing necessary for me software faced the problem that makes me insane by now while installing from ports:

/usr/bin/ld: cannot find -lssp

it looks like the system lacks SSP library, right? But i can't get, what made the system need it? and is there a knob to disable using the library in my case?

already rebuilt world && kernel, ports rebuild is in progress, but will that help?
 

trev

Daemon

Reaction score: 302
Messages: 1,027

axbat said:
it looks like the system lacks SSP library, right? But i can't get, what made the system need it?

It's part of the installed gcc (/usr/src/contrib/gcclibs/libssp). I would imagine part of the system uses it or it wouldn't have been included in the base system. If it's missing, you may be missing other things as well?
 

DutchDaemon

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator
Developer

Reaction score: 3,236
Messages: 11,440

Firstly, are you sure it's actually missing? You should find it in /lib as libssp.so.0. If it's there, do ldconfig -m /lib and try again.
 
OP
A

axbat

New Member

Reaction score: 1
Messages: 9

DutchDaemon said:
Firstly, are you sure it's actually missing? You should find it in /lib as libssp.so.0. If it's there, do ldconfig -m /lib and try again.

no chance =) well, after csup srcs it should be here. well, anyway, thanks, will go investigate the loss
 
Top