Problem accessing forum over IPv6

rotor

Member

Thanks: 17
Messages: 50

#1
For the past couple days, my browser has been having difficulty accessing the forum. It first uses IPv6, then it times out and falls back to IPv4.

Pings to 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 return "destination unreachable"
Pings to 204.109.59.195 work fine.
 

SirDice

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator

Thanks: 6,237
Messages: 27,228

#2
There's indeed an issue with IPv6. This is already reported to the admins.

Code:
dice@armitage:~ % fetch -6 http://forums.freebsd.org
fetch: http://forums.freebsd.org: Host is down
dice@armitage:~ % fetch -4 http://forums.freebsd.org
forums.freebsd.org                            100% of   61 kB  332 kBps 00m00s
For Firefox there's a quick solution, in about:config, search for network.dns.ipv4OnlyDomains and set it to forums.freebsd.org. That will force Firefox to always use IPv4 for the forums and remove the annoying time-out.
 
OP
OP
R

rotor

Member

Thanks: 17
Messages: 50

#3
There's indeed an issue with IPv6. This is already reported to the admins.
...
For Firefox there's a quick solution, in about:config, search for network.dns.ipv4OnlyDomains and set it to forums.freebsd.org. That will force Firefox to always use IPv4 for the forums and remove the annoying time-out.
Thanks for the Firefox workaround.

However, maybe a better workaround would be for the forum admins to remove the forum's IPv6 address from DNS until they can resolve the issue. That would help regardless of the browser used.
 

DutchDaemon

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator
Developer

Thanks: 2,656
Messages: 11,227

#4
SirDice has spent some effort on fixing IPv6. Please test and confirm!
 
OP
OP
R

rotor

Member

Thanks: 17
Messages: 50

#5
Sorry for the delay in responding, I was away for the weekend...

On the happy side... it appears to be working quite well from my point of view.

Thank-you! :)

:beer: :beer: :beer: :beer:
 

French Fries

Member

Thanks: 13
Messages: 53

#6
Works:

ping6 forums.freebsd.org

PING forums.freebsd.org(2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195)) 56 data bytes
64 bytes from 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195): icmp_seq=1 ttl=53 time=93.5 ms
64 bytes from 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195): icmp_seq=2 ttl=53 time=112 ms
64 bytes from 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195): icmp_seq=3 ttl=53 time=98.8 ms
64 bytes from 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195): icmp_seq=4 ttl=53 time=95.6 ms


traceroute -6 forums.freebsd.org

traceroute to forums.freebsd.org (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195), 30 hops max, 80 byte packets
****
5 10ge7-6.core1.par2.he.net (2001:470:0:1b0::2) 50.694 ms 50.070 ms 50.554 ms
6 100ge14-1.core1.nyc4.he.net (2001:470:0:33b::1) 96.194 ms 84.669 ms 84.637 ms
7 100ge8-2.core1.ash1.he.net (2001:470:0:299::1) 86.882 ms 94.181 ms 94.036 ms
8 eqix-dc5.inforelay.com (2001:504:0:2:0:3:3597:1) 89.681 ms 89.969 ms 89.586 ms
9 2607:f108:0:a::22 (2607:f108:0:a::22) 89.857 ms 89.439 ms 89.843 ms
10 2607:fc50:0:12::1 (2607:fc50:0:12::1) 95.559 ms 95.971 ms 95.521 ms
11 2607:fc50:0:2::2 (2607:fc50:0:2::2) 95.827 ms 95.826 ms 93.218 ms
12 2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195 (2607:fc50:1:c600:216:3eff:fe15:195) 92.973 ms 92.989 ms 96.299 ms
 

SirDice

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator

Thanks: 6,237
Messages: 27,228

#7
Yes, it was fixed some time ago. If you have problems connecting with IPv6 please report it. Sometimes it breaks and most people still use IPv4 so it could go undetected for a while.
 
Top