It works!

OP
OP
B

balanga

Son of Beastie

Reaction score: 117
Messages: 2,827

Just found my first post Thread 47507 wondering if it was possible... almost FIVE years ago!

Now I'm stuck trying to get it to use a hard disk - usb works fine.

I guess I need a kernel config file with an option for using IDE/SATA.
Any suggestions?
 
OP
OP
B

balanga

Son of Beastie

Reaction score: 117
Messages: 2,827

I tried to apply that patch but it didn't work... I couldn't find the same copy of DOCKSTAR or dockstar.dts.

Also tried applying the patches manually. Will try again....

It seems strange that there doesn't already exist a ready made GOFLEX conf file since these units have been around for nearly 10 years.
 

Phishfry

Son of Beastie

Reaction score: 1,282
Messages: 3,768

It exists on my source tree:
/usr/src/sys/boot/fdt/dts/arm/dockstar.dts

Now look at line 227 with ee /usr/src/sys/boot/fdt/dts/arm/dockstar.dts
Code:
 interrupts = <5 6 7 8>;
So it syncs up with the source code and you can apply the patch. ***notice 227 at beginning of this patch. This is line number***
I always verify before even considering patching.

First back it up.
cp /usr/src/sys/boot/fdt/dts/arm/dockstar.dts /usr/src/sys/boot/fdt/dts/arm/dockstar.dts.orig
 
OP
OP
B

balanga

Son of Beastie

Reaction score: 117
Messages: 2,827

I just found that I had applied the patches manually but copied the wrong file :( ... and now have rebuilt the kernel and can see the following in the file:-
Code:
c047be18 r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvs_on_cam
c047be10 r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvs_simplebus
c047be0c r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvs_simplebus_on_kernel
c047bad4 r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvsch_mvs
c047bad0 r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvsch_mvs_on_kernel
c047badc r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvsch_sata
c047bad8 r __set_modmetadata_set_sym__mod_metadata_md_mvsch_sata_on_kernel
but when booting there is no mention of SATA or ATA in dmesg and gpart show does not show an attatched hard disk.

Something still missing...
 

Phishfry

Son of Beastie

Reaction score: 1,282
Messages: 3,768

Did you add Marvell stuff to your KERNCONF like the patch shows?
device mvs
device ahci
device nand
 
OP
OP
B

balanga

Son of Beastie

Reaction score: 117
Messages: 2,827

I added this - among other things, but notice that device nand is commented out.
Code:
+# SATA
+device         mvs
+device         ahci
+
+# NAND
+#device                nand
 
OP
OP
B

balanga

Son of Beastie

Reaction score: 117
Messages: 2,827

Looks like I had a typo :(...

Latest boot shows recognition of SATA controller... unfortunately followed by a hang shortly afterwards....

Code:
mvs0: <Marvell 88F6281 SATA controller> mem 0x80000-0x85fff irq 21 on simplebus0
mvs0: Gen-IIe, 2 3Gbps ports, Port Multiplier supported with FBS
mvsch0: <Marvell SATA channel> at channel 0 on mvs0
mvsch1: <Marvell SATA channel> at channel 1 on mvs0
pcib0: <Marvell Integrated PCI/PCI-E Controller> mem 0xf1040000-0xf1041fff irq 44 on ofwbus0
pci0: <PCI bus> on pcib0
cryptosoft0: <software crypto>
Timecounters tick every 10.000 msec
usbus0: 480Mbps High Speed USB v2.0
 

Phishfry

Son of Beastie

Reaction score: 1,282
Messages: 3,768

Try backing things one at a time starting with AHCI. See where the problem is.
 
Top