Intel AC9462 bluetooth unrecognised

I am running 13.1-RELEASE

My system has a PCI card with an AC9462 Wifi/bluetooth chip

The bluetooth device shows up in usbconfig as ugen0.3:

Code:
# usbconfig show_ifdrv 
ugen0.1: <Intel XHCI root HUB> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=SUPER (5.0Gbps) pwr=SAVE (0mA)
ugen0.1.0: uhub0: <Intel XHCI root HUB, class 9/0, rev 3.00/1.00, addr 1>
ugen0.2: <Logitech USB Receiver> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON (98mA)
ugen0.2.0: ukbd0: <Logitech USB Receiver, class 0/0, rev 2.00/12.11, addr 1>
ugen0.2.1: ums0: <Logitech USB Receiver, class 0/0, rev 2.00/12.11, addr 1>
ugen0.2.2: uhid0: <Logitech USB Receiver, class 0/0, rev 2.00/12.11, addr 1>
ugen0.3: <vendor 0x8087 product 0x0aaa> at usbus0, cfg=0 md=HOST spd=FULL (12Mbps) pwr=ON (100mA)

but it doesn't get identified as ubt0: as it should be. Result: no bluetooth for me.

What's happening here? Any idea?

Thanks
 
My Bluetooth usb dongle shows something similar. ubt doesn't show from that output, but it shows with a more verbose argument.

Try: usbconfig -d 0.3 -v | egrep -i "(ubt|class)". vendor and class can be added to the grep argument, for hardware that shows the name instead of the vendor and product id. ugen can also be added, to show the similar line that comes out in the regular usbconfig message.

Something plugged in to a usb would show up on ugen. That's a card. I thought that pciconf -lv would show that. Maybe it acts as its own usb hub; hubs show up as ugen too.
 
i'm asking no about bluetooth
what about wifi?


issue is still opened for that wifi card
 
Top