Other Goland IDE debugging tool in FreeBSD

Dorubah

New Member


Messages: 2

Hello here,

So FreeBSD has the following port devel/jetbrains-goland which provides with this IDE. It works, however, it's debugging tool might not be working, or at least it is not working in my installation under FreeBSD 12.0-RELEASE-p9.

When I try to use the debugger within it, I get the following error:

Bash:
/usr/local/go/bin/go test -c -o /tmp/___TestMakePacket_in_github_com_skycoin_skywire_pkg_routing -gcflags "all=-N -l" github.com/skycoin/skywire/pkg/routing #gosetup
/usr/local/go/bin/go tool test2json -t /usr/local/share/goland/plugins/go/lib/dlv/linux/dlv --listen=localhost:16359 --headless=true --api-version=2 exec /tmp/___TestMakePacket_in_github_com_skycoin_skywire_pkg_routing -- -test.v -test.run ^TestMakePacket$ #gosetup
API server listening at: 127.0.0.1:16359
could not launch process: could not read proc stat: open /proc/93704/stat: no such file or directory

Debugger finished with exit code 1

The first problem that I see is that it is trying to get information with procfs, so I mounted it, however this didn't solve the issue. It seems to be looking for a proc that is not in my /proc fs:
Bash:
❯ ls /proc/
18997   20509   20885   27431   41434   41691   43910   49114   51859   55857   64922   67490   67834   70270   70321   70661   71285   7715    7973    90542   90968   95415   curproc

My understanding is that it uses go-delve for debugging, which is now supporting FreeBSD, tho not completely (https://github.com/go-delve/delve/pull/1480). Just in case, I installed the latest version in my system, which didn't solved the issue. Delve is working on my computer, but it is not working from within Goland.

I have thought about it being related to some of my sysctl hardening tunnables preventing it to fetch info from other processes. This is how my sysctl looks like:
Bash:
security.bsd.see_other_uids=0
security.bsd.see_other_gids=0
security.bsd.see_jail_proc=0
security.bsd.unprivileged_read_msgbuf=0
security.bsd.unprivileged_proc_debug=0
kern.randompid=1
vfs.zfs.min_auto_ashift=12

Does any of you use it and have managed to make it work?. If not, do you have any idea of what might be wrong with it?. Thanks!.
 
Top