Bhyve - bridge doesn't work

Lex_P

New Member


Messages: 2

I'm bridging epair2a (jail's vnet, FreeBSD 12.1) and tap3 (bhyve's virtio, Debian 4.19).

First, I run:

Code:
ifconfig bridge2 create up
ifconfig bridge2 addm tap3
ifconfig bridge2 addm epair2a
Then:

Code:
bhyve\
        -A -H -P\
        -s 0:0,hostbridge -s 1:0,lpc -s 2:0,virtio-net,tap3\
        -s 3:0,virtio-blk,./hdd.img\
        -s 4:0,ahci-cd,../debian.iso\
        -l com1,stdio -c 4 -m 1024M deb2
I'm expecting bhyve's guest can ping jail. Nothing like this. It seems those two can't see each other. Ping
from bhyve's Debian to jail's FreeBSD says Destination host unreachable
Looks like it doesn't see ARPs

This is from bhyve (debian linux):
Code:
user@deb2:~$ ip neigh
10.2.0.2 dev enp0s2  FAILED
I tried giving bridge an IP address; I tried creating/adding-to bridge and running bhyve in different orders.
Nothing helps.
 
Last edited by a moderator:

Lamia

Aspiring Daemon

Reaction score: 130
Messages: 576

Do you want to try VM-bhyve? No need for epair. Simply create a switch with a standard template an assign an IP address to it. It would act as the gateway. Assign an IP address in the same net range to a VM and try ping the gateway or host from the guest and check the switch with "vm switch info" for packet transfer. With that, you are almost through with the issue.
 

SirDice

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator

Reaction score: 9,085
Messages: 33,642

What's the output of sysctl net.link.tap.up_on_open?
 
Top