Search results for query: hint.acpi_throttle.0.disabled="0"

  1. The following words were not included in your search because they are too short, too long, or too common: 0, 0
  1. freedavidc

    Speaker Plugged into Jack Not Working

    bsduck, Thank you so much for your help! I was struggling a bit yesterday trying to figure things out for these speakers to work. It worked perfect after those edits and a reboot. Again, thank you for your help, bsduck. [davidc@dce ~]$ sysctl hw.snd.default_unit hw.snd.default_unit: 0...
  2. ziomario

    How to disable ACPI today with the lastest release of FreeBSD.

    Hello to everyone. It's again me. I'm trying to understand what are the statement that I should put into the right configuration files to disable totally the acpi,since it seems that it is needed to boot the cdrom with freebsd with qemu and kvm. (for more informations about this,give a look at...
  3. B

    % sysctl dev.cpu.{0,1}.cx_usage gives 100% all the time while % top gives over 99% idle

    Hi there, My laptop is thinkpad T400, FreeBSD 13.0 release upgraded from 12.2, default kernel. Question as titled. Following the instructions on this forum and other resources, I've tried to tweak config files to lower the power consumption. In /etc/rc.conf, these are added: powerd_enable="YES"...
  4. H

    Finally some success with suspend/resume

    Thanks Mjölnir uname -aU returns > FreeBSD fravia.freebsd.mkf 12.2-RELEASE-p4 FreeBSD 12.2-RELEASE-p4 GENERIC amd64 1202000 Brace yourself (I somewhat heavily commented, sourced configs from different places, not sure if that's helpful or only spaghetti :-/) here's my loader.conf...
  5. T

    intermittent buzzing

    In my /etc/sysctl.conf, I set the default unit. In my /boot/loader.conf, I have set some power-saving options: I will boot up the machine that had the problem later today once I get it back together.
  6. decuser

    Problem getting XFCE to run on my old ThinkPad T430

    parski I'm using a T430 and I used to run XFCE - here are sections of some of my files, from back then, that are relevant: /boot/loader.conf drm.i915.semaphores=1 drm.i915.intel_iommu_enabled=1 drm.i915.enable_rc6=7 hint.p4tcc.0.disabled=1 hint.acpi_throttle.0.disabled=1...
  7. A

    HELP Recent update to 12.1-RELEASE-p6 killed umass

    After installing the recent update to 12.1-RELEASE-p6 via freebsd-update, our USB backup device is no longer recognized. Any hekp greatly appreciated. ajr From old dmesg: ugen0.3: <Seagate Backup+ Hub> at usbus0 uhub3 on uhub2 uhub3: <Seagate> on usbus0 Root mount waiting for: usbus1 usbus0...
  8. M

    Second external monitor no longer working

    My current hardware is a Lenovo Thinkpad T440p. There are two external monitors through VGA and Display Port connected. That setup worked pretty well for a number of months. But suddenly the monitor connected through Display Port (X: HDMI1) does not gave me an output. I did no system update nor...
  9. C

    Speaker sound cuts out after 10 to 15 minutes

    Not sure what to look at next, appreciate any help. My ThinkPad T510 speakers stop working after 10 to 15 minutes of playing a media file with sound (mpv video, firefox youtube). After speaker sound cuts out, I keep a video playing, then plug in headphones and hear perfect sound in the...
  10. N

    Solved Installer fails to boot... hangs on at a line "ahcich0: AHCI reset..."

    I tried disabling ahci, but nothing was cured. https://forums.lenovo.com/t5/Other-Linux-Discussions/ThinkPad-E485-E585-Firmware-bug-ACPI-IVRS-table/td-p/4191484 this link says it must be ACPI IVRS bug, which came from broken bios of E485. so, I typed set hint.acpi.0.disabled=1 and did a...
  11. C

    sound issues ideapad 330

    I have a Lenovo Ideapad 330-151KB, and on fresh install the laptop&#039;s internal speakers weren&#039;t working but the headphone jack was working. My goal is to have both working and also have the laptop speakers turn off when headphones are plugged in. Here&#039;s what I&#039;ve done so far: I was able to get...
  12. PMc

    C states not used

    # cat /boot/loader.conf | grep acpi_throttle hint.acpi_throttle.0.disabled="1" This setting was regularly done during upgrade to Rel. 10. It was accompanied by a paper, which explained that the very low frequencies which were enabled by setting this to "0" would not contribute to actual power...
  13. serjsk8

    C states not used

    Do you think it&#039;s better leave at 0 ? hint.acpi_throttle.0.disabled="0"
  14. serjsk8

    C states not used

    When I put: # cat /boot/loader.conf | grep acpi_throttle hint.acpi_throttle.0.disabled="0" My CPU only know about C1 and C2, but the current frequency is low dev.cpu.0.cx_method: C1/mwait/hwc C2/mwait/hwc dev.cpu.0.cx_usage_counters: 2667 79626 dev.cpu.0.cx_usage: 3.24% 96.75% last 1899us...
  15. U

    Solved Lenovo T530 Power Saving

    https://forums.freebsd.org/search/83581/?q=hint.acpi_throttle.0.disabled%3D%220%22&o=date I read the "C states not used" post but the search above will give more hits.
  16. serjsk8

    Solved Lenovo T530 Power Saving

    Hello, in which post?
  17. U

    Solved Lenovo T530 Power Saving

    An older post recommended this: hint.acpi_throttle.0.disabled="0"
  18. serjsk8

    Solved Lenovo T530 Power Saving

    Hello, I have laptop Lenovo T530 this FreeBSD 12 installed on it. # uname -a FreeBSD FBSD 12.0-RELEASE-p3 FreeBSD 12.0-RELEASE-p3 GENERIC amd64 My problem is that the laptop consumes too much energy. # acpiconf -i 0 Design capacity: 86580 mWh Last full capacity: 66050 mWh...
  19. G

    powerd: no cpufreq(4) support -- aborting: No such file or directory

    ...performance_cx_lowest="Cmax" economy_cx_lowest="Cmax" # powerd # powerd: no cpufreq(4) support powerd_enable="YES" powerd_flags="-a hadp" # Highly adaptive And in /boot/loader.conf trying hint.acpi_throttle.0.disabled="0" hint.p4tcc.0.disabled="0" Any hints welcome.
  20. Maxnix

    C states not used

    ...#--- VFS ------------------------------- vfs.usermount=1 /boot/loader.conf autoboot_delay="2" hint.acpi_throttle.0.disabled="0" hint.p4tcc.0.disabled="0" hw.pci.do_power_nodriver="3" hw.psm.tap_enabled=1 vfs.root.mountfrom="zfs:zroot/ROOT/default" vfs.zfs.arc_max="700M"...
Top