1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with mounting CD-ROM

Discussion in 'General' started by olo, Mar 2, 2012.

  1. olo

    olo New Member

    Messages:
    13
    Thanks Received:
    0
    Hello,
    I just installed FreeBSD 9 on VMware Workstation and I have a problem with mounting an IDE CD-ROM.

    This is happening when I'm trying to mount it:
    Code:
    freebsd# mkdir /cdrom
    freebsd# mount /dev/cd0 /cdrom
    mount: /dev/cd0 : Invalid argument


    My /dev:
    Code:
    freebsd# cd /dev
    freebsd# ls
    acpi            cuau0.lock      led             stderr          ttyva
    ad3             cuau1           log             stdin           ttyvb
    ad3p1           cuau1.init      lpt0            stdout          ttyvc
    ad3p2           cuau1.lock      lpt0.ctl        sysmouse        ttyvd
    ad3p3           dcons           mdctl           ttyu0           ttyve
    ada0            devctl          mem             ttyu0.init      ttyvf
    ada0p1          devstat         midistat        ttyu0.lock      ugen0.1
    ada0p2          dgdb            mixer0          ttyu1           ugen0.2
    ada0p3          fd              mpt0            ttyu1.init      ugen0.3
    atkbd0          fd0             nfslock         ttyu1.lock      ugen1.1
    audit           fido            null            ttyv0           uhid0
    bpf             geom.ctl        pass0           ttyv1           ums0
    bpf0            gptid           pass1           ttyv2           urandom
    bpsm0           io              pci             ttyv3           usb
    cd0             iso9660         ppi0            ttyv4           usbctl
    console         kbd0            psm0            ttyv5           xpt0
    consolectl      kbd1            ptmx            ttyv6           zero
    ctty            kbdmux0         pts             ttyv7
    cuau0           klog            random          ttyv8
    cuau0.init      kmem            sndstat         ttyv9


    My /etc/fstab:
    Code:
    freebsd# cat /etc/fstab
    # Device        Mountpoint      FStype  Options Dump    Pass#
    /dev/ada0p2     /               ufs     rw      1       1
    /dev/ada0p3     none            swap    sw      0       0
     
  2. Beastie

    Beastie Active Member

    Messages:
    1,928
    Thanks Received:
    339
    Try passing it a filesystem argument:
    # mount -t cd9660 /dev/cd0 /cdrom
     
    raittes and olo thanked for this.
  3. olo

    olo New Member

    Messages:
    13
    Thanks Received:
    0
    Thank you very much it works :)