1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dual Monitor setup, xrandr doesn't even show the outputs

Discussion in 'X.Org' started by caesius, Jun 26, 2010.

  1. caesius

    caesius New Member

    Messages:
    279
    Thanks Received:
    15
    I'm experimenting with a dual monitor setup.

    I have a 7600GT card, one flash new BenQ monitor, and one old Viewsonic.

    If I plug them both in to my graphics card and boot up both screens display the same thing while on the command line.

    As soon as I start XOrg only one turns on however. What is bothering me though, is the output of xrandr:

    Code:
    > xrandr -q
    Screen 0: minimum 320 x 240, current 1920 x 1080, maximum 1920 x 1080
    default connected 1920x1080+0+0 0mm x 0mm
      1920x1080       50.0*
      1680x1050       51.0
    ... <truncated>
    


    I'm not seeing the outputs I'm expecting: DVI-0, DVI-1 etc. So the problem seems to be with the outputs from the graphics card. Anyone have any ideas what I should try next?
     
  2. adamk

    adamk New Member

    Messages:
    1,624
    Thanks Received:
    265
    Neither the closed source 'nvidia' driver or the opensource, but obfuscated, 'nv' driver fully support xrandr 1.2. nouveau might do what you want. 'nvidia', of course, supports twinview, which provides functionality similar to xrandr.

    Adam
     
  3. nekoexmachina

    nekoexmachina New Member

    Messages:
    312
    Thanks Received:
    22
    use x11/nvidia-xconfig to configure it with xinerama or twinview.